Datorita progresului economic general al societății, în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere fără precedent in cadrul comerțului mondial si al transportului de materii prime de bază, necesare atat industriei, agriculturii cât și a schimburilor de produse finite.

Oamenii din zona corporatista privesc transportul maritim ca o varianta eficienta de a transporta mase uriase de incarcaturi. Transportul maritim implica transferul si expedierea produselor companiei de la cei care furnizeaza transportul pana la clientii acestora.

Procesul este unul complex, influentat de multi factori, insa la fel ca in cazul tuturor tipurilor de transport, vitala este existenta cererii – partea interesata de realizarea unui transport in interes propriu sau a unei companii pe care o detine, si oferta – partea capabila sa realizeze transportul in conditiile necesare pentru a satisface nevoile clientului, remunerate fiind pentru aceasta activitate.

Una dintre caracteristicile speciale ale transportului maritim de marfuri este legata de capacitatea de a realiza transporturi cu cantitati foarte mari de marfa. Mai mult decat atat, aceasta modalitate se dovedeste a fi solutia optima inclusiv in cazul marfurilor foarte valoroase sau care au nevoie de un tratament delicat, comparative cu alte variante de transport, ce pot supune incarcatura unor socuri prevazute sau nu: aterizari fortate sau simple socuri la aterizare in cazul transportului aerian, ori franari bruste sau drumuri cu denivelari in cazul transporturilor rutiere.

De asemenea, transportul maritim de marfa este potrivit pentru distante lungi, singura conditie fiind ca zona de pornire si destinatia sa fie legate de ape comerciale circulabile.

Aceasta activitate trebuie realizata doar de catre transportatori avizati, ce cunosc si indeplinesc toate conditiile legii cu privire la siguranta transporturilor precum si tot procesul de transport impreuna cu procedurile speciale implicate de transportul marfii (process de vamuire, autorizatii necesare, conexiuni etc).

In majoritatea cazurilor, transportatorii care ofera servicii de transport maritim, ofera clientilor pe care ii au si servicii adiacente (de tip suport) precum asistenta logistica, transporturi agabaritice, servicii de depozitare a marfurilor si chiar inspectii calitative si cantitative ale acestora. Insa poate cel mai folositor serviciu, pe langa cel al transportului propriu-zis pe care firmele de transport maritim il pot oferi, este probabil cel referitor la formalitatile vamale necesare pentru transport, o categorie de documente ce pot fi foarte greu de intocmit, in special de catre persoanele nefamiliarizate cu astfel de proceduri.

Cu o vechime de peste 20 de ani in bransa, echipa de specialisti MVT Logistik & All Cargo Expres va pune la dispozitie servicii de transport maritim premium, oferind solutii la o gama variata de solicitari, in orice port maritim comercial de pe glob. De asemenea, prin intermediul paginii de cotatii online din cadrul site-ului MVT, aveti acum si posibilitatea de a primi o estimare de cost pentru comanda dumnevoastra alaturi de toate detaliile necesare pentru a demara acest tip de transport.