In ultimii ani, piata transporturilor din Romania a luat un asemenea avant incat oferta este de-a dreptul naucitoare pentru viitorii clienti.

Cum in principiu alegerile se fac tinand seama de logica celui mai mic pret, expeditorii incepatori sau ocazionali se lasa atrasi de micii transportatori autorizati sau nu, dar dispusi sa faca concesii mari cand vine vorba de pret, in detrimentul calitatii serviciilor oferite.
Expeditorul va fi incantat ca face o afacere avantajoasa si nici nu este bombardat cu o sumedenie de intrebari referitoare la tipul si dimensiunile marfurilor de transportat sau la valoarea acestora etc.

Cu toate acestea, riscurile sunt multiple, unele dintre acestea – de mare impact – conducand la situatii dificil de gestionat, cum ar fi:
-Sa nu ajunga masina la incarcat din ratiuni tehnice sau din pricina intarzierilor de la descarcarile anterioare (absenta asanumitului “plan de criza”);
-Sa primeasca la incarcare o masina nepotrivita din puct de vedere dimensional pentru incarcarea marfii;
-Sa nu poata fi realizata amararea marfurilor ca urmare a absentei instrumentelor de ancorare;
-Sa nu poata beneficia de asigurarea contravalorii marfurilor pe parcursul transportului;
-Sa fie intarziata descarcarea din diferite motive de ordin tehnic sau de alta natura.

Evident, dupa oricare dintre experientele descrise mai sus, orice expeditor se va gandi de doua ori inainte de a mai apela la transportatori de ocazie si va decide sa apeleze la firme specializate in domeniul transporturilor.

Printre avantajele de care se vor bucura in schimbul unui pret corect—in niciun caz ridicat daca tinem cont de aspectele urmatoare—se numara:
* Respectarea orelor de incarcare si descarcare stabilite;
* Experienta soferilor si o buna cunoastere a traseelor;
* Posibilitatea de a monitoriza pozitia camionului in timp real
(“serviciu de tip track and trace”) cu acces direct oferit clientului.
* Efectuarea transportului cu autoutilitare a caror stare tehnica este
atent monitorizata;
* Amararea eficienta si corespunzatoare a marfurilor de transportat;
* Pretul din contract va fi respectat si nemodificat pe perioada
derularii acestuia;
* Marfurile transportate vor fi asigurate prin polite de asigurare de
tip CMR sau suplimentare atunci cand valoarea marfii o impune.

Asadar, e mai eficient pentru orice expeditor sa economiseasca timp si bani, apeland la serviciile companiilor cu experienta, capabile sa ofere cele mai bune solutii de transport in orice locatie interna sau internationala.

Confortul si siguranta oferite clientului vor reprezenta intotdeauna cea mai buna carte de vizita a echipei MVT/ALL CARGO EXPRES.